Ударни вести

ФОТО

ФОТО: 9 причини зошто да чувате мачка

Мачките се едни од најгалливите домашни миленичиња. Тие можат да направат да се чувствувате подобро кога сте болни, но и да ве расонат во поспаните утра. Да се разбереме, не се сите мачки совршени, но сепак ние си ги сакаме затоа што секогаш знаат како да не расположат.

Читај повеќе

ФОТО: Како би изгледал светот без дупки

Еве една интересна кампања од Шведска. А ја направи креативната агенција за Folktandvården, или државната служба за поправка на забите или како би се веќе превело. Па, пораката е дека некои луѓе се чини дека се навикнати на дупки во забите.

Читај повеќе

КАКВО ВРЕМЕ ДА ОЧЕКУВАМЕ

Временската прогноза на Квинсленд (Австралија) се обиде визуелно да им долови на жителите дека им се приближува сериозна бура. Изгледа го наебале. Интернет веднаш ја сконта пораката: „Се чини дека силна пенетрација доаѓа со голема брзина и веројатно ќе донесе многу влажно и ветровито време во внатрешноста“.

Читај повеќе

Каква боја се јагодите? Нова оптичка илузија која го полуде Интернетот!

По периодот на прочуениот “фустан” околу чија боја се расправаа милиони луѓе, на Интернет се појавија многу оптички илузии кои успеаја да си поиграат со нашите умови. Еве уште една. Што мислите, каква боја се јагодите на оваа фотографија?

Читај повеќе
Поддржете го Veles Press со кликнување на лајк close[x]